0 kött

Kålsallad med pocherat ägg och baconvinegrätt

Man må ju vara skadad, den matbloggare som man är, men i mitt flöde på sociala medier så svämmer det fullständigt över av matbilder, inlägg, kommentarer och annat som hör till mat. Något som fastnade lite extra var en sallad som Marcus Samuelsson hade vevat ihop. Såg ju onekligen lite spännande ut så här kommer min variant av den.


Du behöver
Kål (jag tog svartkål), finhackad, ca 3-4 nävar
Bacon, knaperstekt (jag kör på ett bakplåtspapper i ugnen, blir jämnt och fint), ett paket
Pocherade ägg (jag gjorde ”hipstervarianten” och körde äggen i min sous vide-maskin i 64.5 grader), 2-4 st

Vinegrätten vevar du ihop av följande
baconfett
1 st citron
3-4 tsk av din favoritsenap
3 tsk äppelcidervinäger
1-2 st scharlottenlökar, finhackade
svartpeppar

Stek baconet. Fixa äggen (lite mer om tillagning av”hipster-ägg” hittar du här) Veva ihop vinegrätten.
Bygg din sallad med kål, finhackat baconfnas och sist ett pocherat ägg. På med svartpeppar och vinegrätten.
Känner du dig lite extra superkockig idag kan du alltid riva på lite parmesan.
Fint serru!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara