0 fisk

Blomkåls-couscous med torsk och citrongräs

Ibland så snubblar man faktiskt över recept som tar middagar till nya höjder. Men också råvaror kan upplevas i en helt annan dager med nytt recept. Den här anrättningen var en sådan. Cintrongräs hade jag tidigare bara använt som smaksättare genom att banka på stjälken, inte använda hela gräset. Och blomkål hade aldrig tidigare ätits i denna finfördelade form. Inte nog med att rätten smakar fantastiskt, den är snabblagad också. Tänkt på att receptet är för två personer, så passa på att fyrdubbla så du får matlådor som du kan njuta av på jobbet och göra alla avundsjuka på. Detta är helt klart Mersmaks bästa recept! Heja!


 
Till 2 personer:
400 g blomkål
0,5 finhackad gul lök
1 finhackat citrongräs
1 tsk olivolja
1 msk fiskfond
2 dl grädde
250 g torsk, gärna torskrygg
0,5 tsk salt
0,5 kruka hackad basilika
1 msk olivolja

Riv blomkål på den grova sidan av rivjärnet.

Stek lök och citrongräs mjuka utan att få färg i en kastrull med olja. Häll på fiskfond och grädde. Låt småputtra 3 min.

Salta fisken. Lägg ner i såsen. Lägg på lock och låt sjuda c:a 5 min (innertemp +55 °C).

Koka blomkålen 1 min i lättsaltat vatten. Häll av. Vänd runt den med basilika, olivolja och smaka av med salt. Servera fisken med blomkåls-couscous, basilikablad och lime.


Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara