0 fågel

Baconlindad, ostfylld kycklingfilé

Beredd? Nu kör vi. Skippa snacket, jag är hungrig!
Rotar runt i kyl och frys och hittar:

en säck potatis
några kycklingfiléer
ett paket bacon
riven ost
en förpackning krossade tomater
en förpackning marinerade, grillade vitlöksklyftor
lite olja
kryddor

Skala och klyfta kartofflarna. Släng i en form och sprinkla över olja samt salt. Skjuts in i den förvärmda ugnen på ca 200 grader..
Skär fjärilar av filéerna och krydda lite. På med en näve riven ost. Slå igen locket på fjärilen och veva tre baconskivor kring varje filé. Så. Dunka ner i en form och skjuts in i ugnen.
Sådärja. Slappna av nu och stöd-ät ett päron.
Koka ihop några krossade vitlöksklyftor, krossade tomater, en massa kryddor. Låt puttra på spisen.
Mät temperaturen i filén. De är färdiga kring 72 grader.
Servera kycklingen med tomatsåsen, potatisen och lite grönsaker. Känn lite tillfredsställelse att du frihjulade ihop ännu en ståndsmässig middag till din lilla flock av barn och fru.

Mätt.
Nöjd.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara