0 fågel/ grill/ kött

Baconbomber

Häromdagen grillade jag revbensspjäll med snake-metoden och eftersom det vart kvar ungefär halva ”ormen” efter den grillningen, tände jag upp igen och fortsatte att låta ormen glöda!

Idag vart det till att grilla lite baconbomber. Det är ett litet paket som innehåller kycklinglårfilé, mozarella och kryddor samt inlindade i bacon. Mycket enkelt, men åååå så gott!

Du behöver
ett halvt paket kycklinglårfilé
två paket bacon
riven mozarella
kryddor (jag använde mig av DreamDust, en rub jag köpt på nätet)

Ta fram en slev. Fodra den med baconskivor. Lägg i en bit kycklinglårfilé (som är kryddade i valfri kryddblandning) och toppa med riven mozarella. Vik ihop baconet över det lilla knytet och vänd sedan sleven upp och ner, ner mot en skärbräda. Ut kommer ett välformat underverk av godsaker som sedan läggs på grillen och grillas indirekt i låg temperatur (ca 100-120 grader) tills innertemperaturen är 72 grader i kycklingen.

Jag åt en direkt från grillen och det var himmelskt gott! Salt bacon, mozarella och rubbad kycklinglårfilé. Oh my!

Serveras till valfria tillbehör. Här vart det potatismos och barbeque sauce!

 

 

 

 

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara