0 vego

Vegetarisk chili

Min veckomatsedel sa vegetarisk chili idag. Sagt och gjort, jag kokade ihop en variant av veggochili. Hösten 2012 lagade vi på Glimten väldigt mycket chili inför en middag vi hade. Det testlagades till höger och vänster i veckor, efter det räckte det med chili för en stund. Det är hur som helst perfekt mat att koka mycket av, det är en rätt som vinner på att tillagas dagen innan, den räcker till många och lägg till mer tillbehör så räcker den till ännu fler. Jag serverade min med crème fraîche och nachochips idag. En öl till hade suttit fint, men förkylningen tillåter inte riktigt det än.

Det här blir 4 portioner, men dubbla receptet och du kan antingen bjuda in grannarna eller så har du matlådor för kommande vecka.

En tetra med krossade tomater
1 dl vatten
En liten tetra kikärtor (eller en halv vanlig)
En liten tetra kidneybönor (eller en halv vanlig)
En liten påse quorn (c:a 300 g)
2 grönsaksbuljongtärningar
2 små gula lök
1 gul paprika
2 vitlöksklyftor
1 tsk chiliflakes
Grovmalen svartpeppar
Olja att steka i
Crème fraîche
Nachochips

Hacka löken och fräs den mjuk i olja. Häll sedan i quorn och tomater. Låt koka upp. Skölj under tiden kikärtor och kidneybönor. Skär paprikan i små bitar. Lägg i bönor och paprika och smula ner buljongtärningarna. Pressa ner vitlöken och häll i chiliflaksen. Låt puttra på i c:a 20-25 minuter. Smaka av med peppar och eventuellt lite salt. Servera med crème fraîche och nachochips. Du kan även bjuda på lite Levainbröd till. Och en öl som sagt. Njut!


Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara