0 sött

Påsktårta

Igår åts det påsktårta efter middagen. Stabbigt och säkert en driljard kalorier, men gott! Jag hade köpt en ny springform som jag var tvungen att prova. En stor, typ långpanna fast med hög kant. Därför gjorde jag dubbel sats av kaksmeten.

Kakan
6 st ägg
6 dl socker
2 tsk fiberhusk
2 dl hett vatten
6 dl  glutenfritt mjöl (eller vanligt mjöl)
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljpulver
4 msk kakao

Gräddas i 175 grader i ca 30-35 minuter.
Låt svalna och skär bort kanten om den blivit lite hård, sen delar du på kakan så du får flera tunna skivor som du bygger lagren av.

Smörkräm
100 gram rumsvarmt smör
gul hushållsfärg
florsocker

Vispa ihop allt med elvispen och bred på lagren i kakan.

Frosting
300 gram Philadelphiaost
Florsocker
Gul hushållsfärg

Vispa ihop allt och bred utanpå den ihopbyggda tårtan.

Pynta med lite äggformade godisar!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara