0 vego

Raggplättar med matig sallad

Köttfria måndagar är ju något som diskuteras frekvent. Men varför haka upp sig på en måndag? Igår var det tisdag då åt vi vegetariskt minsann. I måndags med i och för sig. Men, jag tänke nu bjuda på receptet som jag koka ihop lite snabbt till kvällsmaten igår då.

Tänk plättar/raggmunk, alltså raggplättar. Inte världens mest säljande namn, men ni fattar galoppen.

Till 3 hungriga (2 vuxna och ett barn):
2 ägg
4 dl mjölk
2 dl vetemjöl
4 rivna potatisar
2 tsk bakpulver
1 tsk salt

Blanda ihop ingredienserna till en smet och stek små plättar i smör. Tänk 3 åt gången.

Salladen: 
1 tetra med kikärtor (givetvis ekologiska)
1 gul eller röd paprika
2 små morötter
2 avokadofrukter
lite koriander
svarta sesamfrön
vinegrette på lite olja, vitvinsvinäger, salt peppar och en pressad vitlöksklyfta

Skölj kikärtorna i kallt vatten, strimla paprikan och morötterna. Dela avokadon i tärningar. Blanda ihop och häll på vinegretten. Strö över koriander och sesamfrön vid servering. Det kändes nästan lite somrigt! (Trots att den där snön är tillbaka).

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara