0 sött

Mousserande jordgubbar med glass och grädde

Häromdagen var det Glassens Dag. Tydligen har EU bestämt att den 24’e mars (dan före Våffeldagen) är det dagen för hantverksmässigt tillverkad glass. Detta är enligt uppgift ett beslut som skulle stödja mjölkproducerande producenter i EU’s medlemsländer. Nåväl, för oss konsumenter är det ännu en svullardag som man ”måste” följa!

Idag gjorde jag en blandning av följande:

en liten förpackning färska jordgubbar
lite strösocker
en skvätt cava

Vakuumpaketera allt i en vakuumpåse och tillaga i 85 grader i 15 minuter (i en sous vide-maskin).

Ta upp ur vattenbadet, klipp upp påsen och  bygg din dessert i ett cocktail-glas med jordgubbar/jordgubbscavasås, glass (jag tog hemmagjord laktosfri glass) och en klick (laktosfri) grädde.

Mycket gott!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara