2 sött

Kladdkaka med Philadelphiafrosting och riven lime

Det känns lite som yin och yang när man ställer sig och bakar en kladdkaka innan man ska ut en vända i löpspåret. Lite som debit och kredit typ. Det här mina vänner är en såndär extra kladdig kladdkaka. Osedvanligt kladdig skulle jag säga. Med härligt fräsch limefrosting på dessutom!


 

Den är väldigt enkel att göra, bara att röra ihop alla ingredienser och grädda i 20 min på nedersta falsen i 180 grader.

Du behöver:
4 st ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
4 msk cacao
1.5 dl vetemjöl (jag använde glutenfritt alternativ så även frugan kan äta den)

Till frostingen:

150 gram Philadelphiaost

60 gram mjukt smör
5 dl florsocker
lite pressad limesaft
 
Att dekorera med:
Rivet skal av tre limefrukter

Som sagt, blanda alla ingredienser, skjuts in i ugnen på nedersta falsen i 20 min/180 grader.
Låt svalna innan du smetar på frostingen. Bjussa kollegorna på gofika runt två-blecket!

Du kanske också gillar

2 kommentarer

 • Svara
  Frostrosor
  16 mars, 2014 at 10:41

  Ah, här har vi ju receptet! Gillas gillas, trippelgillas! Nu är min fråga bara vilket glutenfritt alternativ på mjöl du använde? Jag tål inte dessa glutenfria mixar som innehåller vetestärkelse. Kan mandelmjöl eller kokosnötsmjöl funka må tro?

 • Svara
  Ulrik
  16 mars, 2014 at 10:47

  Hej Anna! Jag använde mig av Mixwells mjöl som används till typ fikabröd. Inte nått grovt matbrödsmjöl alltså. Nu har jag slut hemma, så jag kan inte kolla i skafferiet och jag hittar inte mjölet på Mixwell.com heller. Funderar på om det är produktnr 101 eller 103. Varför är det "ljust basmjöl" samt "gluten- och laktosfritt basmjöl" tro? Är inte det första gluten- och laktosfritt måntro?

 • Svara