0 kött

Yakiniku

Det var ett tag sedan jag gjorde yakiniku. Det är ju så himlarns gott. Själv föredrar jag yakiniku framför sushi vilken dag i veckan som helst. Så enkelt, men så gott. Påminner mig lite om annan enkel mat som har de där rena smakerna och är så himla gott – rårakor med bacon, löjrom och gräddfil. Underbart gott det också!

Du behöver
Lite fint skuren entrecote. Självklart väljer vi svenskt kött, eller hur?
Mrs Cheng’s yakiniku-sås. Även matbloggare får fuska ibland…
Sesamfrön
1 st morot
1 st päron
lite olja
en vitlöksklyfta
kanske lite sockerärtor om man är på det humöret
Jasminris
Fint skuren purjolök

Skär entrecoten i tunna slamsor. Dra igång wokpannan med en skvätt olja i. Koka jasminriset under tiden. Riv moroten och päronet grovt och blanda till en enkel sallad. Skär purjon i tunna skivor. Fräs på en skivad vitlök i oljan och sedan steker vi på entrecoten. Skvätt på en slatt Mrs Cheng’s yakiniku-sås. Woka på sockerärtorna. Servera direkt med ris, yakiniku och morots/päronsallad. Mumsigt värre!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara