0 sött

The return of the glutenfria mazariner

Jag är så glad! Tänk att nått så enkelt kan få en att bli så himla glad. Vad då kanske du undrar? Jo, igår kväll knäckte jag koden för tillverkningen av glutenfria mazariner! Weeee!
Jamen hur svårt ska det vara kanske du tycker. Svårare än man kan tro säger jag. Jag och det glutenfria mjölet har inte kommit så bra överens alla gånger. Om ens nån gång. Det beter sig nämligen inte som ”vanligt” vetemjöl i konsistensen. Lite om det kan du läsa i Mazarin Mayhem.

Igår hade jag gjort en enkel mördeg genom att knåda ihop smör, Mixwells mjöl för kaffebröd samt en skvätt kallvatten. Knåda ihop snabbt till en deg, lät den vila i kylen och sedan bakade jag ut lite piroger med kycklingfärs, vitlök och vårlökar.

Efter pirogerna vart det en degklump över och då tänkte jag att jag ska prova på mazarinbakandet igen. Fram med formarna och trycka ut lite deg. Fem mazarinformar fylldes, inte världens största batch direkt, men det räckte för att prova nått som jag gått och klurat på.

Förgräddning i 175 graders värme tills skalen fått lite färg. Sen blandades fyllningen som jag fyllde de förgräddade skalen med. Grädda igen ca 10-15 minuter på 175 grader och voilá så var kanske världens bästa glutenfria mazariner födda!

Sen vart det spännande. Hur skulle jag få ut dem hela ur formarna? Ha! In med de varma mazarinerna i frysen i ca en timme. Sen var de kalla och halvfrusna (och framför allt hårda nog) att pilla ur formarna. Seger! Vissel och hurra-rop! Fanfarer och konfetti! De första mazarinerna var ett faktum!

Fyllning
1 st ekologiskt ägg
Ett par-tre msk Mixwell kaffebrödsmjöl
50 gram mandelmassa
15 gram smör
0.5 tsk bakpulver

Vispa ihop allt till en slät smet. Fyll de svala mazarinskalen med smeten och grädda i 175 grader på nedersta falsen i ca 10-15 minuter.

En glasyr kan man göra också. Enklast genom att veva ihop florsocker och vatten till lämplig viskositet. Jag drog i lite röd karamellfärg också för att få en rosa ton på glasyren.

Aldrig har väl en mazarin smakat så gott som idag!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara