0 fisk

Spicy Salmon Taco

I maj förra året hade jag förmånen att besöka en matmarknad i Brooklyn – Smörgåsburg. På en yta som två fotbollsplaner kunde man köpa små portioner av mat från i stort ser hela världen från olika matvagnar och små kök. Himmelriket om du frågar mig! Enda problemet var att jag blev mätt för fort. Innan jag blev mätt hann jag äta en fantastisk Spicy Tuna Taco. Här om dagen satt jag och bläddrade igenom bilder på mobilen och hittade bilden på just den gudomliga anrättningen. Kände att det var dags att se om receptet gick att återskapa. Fast med lax. Det blev gott men inte exakt som där i Brooklyn. 

I alla fall, så här gjorde jag. Tror det räcker bra som förrätt till 4-6 personer. 
1 dl grekisk/turkiskt yoghurt
0,5 dl majonäs
1-2 tsk wasabi, jag använde den på tub
1 msk chilisås
1 avokado
2 kokta ägg
2 salladslök
10 rädisor
Salmalax, en förpackning, jag tog den stora, tror det är 300 g i den
1 tsk svarta sesamfrön
Limeklyftor
3-4 tortillabröd i strimlor
Olja att steka i
Ev. lite färsk koriander 
Blanda yoghurt, majonäs, chilisås och wasabi. Skär löken i tunna bitar, skala äggen, skär rädisorna i skivor, dela avokadon i mindre bitar och skär laxen i små kuber. Blanda allt utom ett par skivor rädisor och några laxbitar som är snyggt att ha som garnering vid serveringen. Smaka av och salta eventuellt om du tycker det behövs. 
Hetta upp olja i en stekpanna och stek/fritera tortillastrimlorna tills de blivit gyllene. Arrangera brödet på tallrikar, lägg på röran, toppa med några bitar lax och skivor rädisa. Strö över lite sesamfrön, lägg dit limen och vill du har du på lite koriander. 

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara