0 sött

Päronkaka

Häromdagen bakade jag en päronkaka efter lite inspiration från TV4 Morgon’s mathörna med Christina Gyllner. Min variant kanske inte vart så himla fin, men oj vad god den var!

Du behöver:
3 stora ägg (eller fyra små)
4 dl strösocker
4.5 dl vetemjöl (jag använde Mixwells glutenfria)
1 tsk kardemumma
2 tsk bakpulver
0.5 tsk salt

Två päron
1 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker

Börja med att skära päronen i bitar om ca 2 cm. Häll dem sedan i en bunke tillsammans med 1 msk strösocker och 1 tsk vaniljsocker. Rör om ordentligt.

Sedan tar du och vispar äggen med 4 dl strösocker ordentligt krämigt och tillsätt sedan mjölet, kardemumman, bakpulvret och saltet. Blanda väl.

Häll smeten i en bröad springform och garnera med päronbitarna. Grädda i 175 grader i ugnen i 45-50 minuter tills kakan blir klar. Täck över kakan med lite folie om den börjar bli för mörk.

Servera med en bit glass och en kopp gott kaffe. Underbart fredagslyx när man vabbar!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara