0 sött

Kakor som går att stämpla

Ni har väl sett dem, kakstämplarna? De är lite roliga! Jag har använt mina mest till grahamskex. Men idag kände jag för att prova ett kakrecept som faktiskt följde med stämplarna. Så tisdag kväll efter jobbet medan maten kokar klart på spisen gjorde jag och Korvungen degen.

80 g mjukt smör
120 g socker
1 ägg
180 g vetemjöl
Rivet skal av en citron
Vispa ihop socker och smör så det blir krämigt. Knäck i ägget och fortsätt vispa. I med citronskal. Rör sen ner mjölet och knåda ihop allt till en deg. Ta sen och lägg degen på plastfolie, forma till en tjock korv. Lägg degkorven i kylen i 1 h. 
Sätt ugnen på 180 C. Skär degen i tunna skivor. C:a 4 mm. Stämpla varje rundel med kakstämpeln. Stansa sen varje kaka  med ett glas, alltså jämna till kanterna och ta bort överflödig deg.  Lägg kakorna på plåt och grädda i 10-12 minuter. Ät dem sen som de är eller gör en fyllning och montera kakorna två och två. 

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara