0 sött

Hallontrifle

När det landat en baktidning i köket, men man inte orkar baka något på riktigt och seriöst, men ändå vill baka (läs: måste). Ja, då kan det bli en sådan här skapelser. En rosa hallontrifel. Trifel är en form av snabbtårta där man varvar ingredienserna i en skål, eller som här i en burk. Oftast består en trifel av sockerkaka, vaniljsås och bär.

Jag råkade ha rosa sockerkaka i frysen. Och jag hade några hallon över från helgens frukost, redan tinade. En slatt gräddfil fanns kvar från lördagens plockmiddag. Marshmallows ligger det nog alltid och skräpar ett gäng i skafferiet (man vet ju aldrig när de kan komma till pass). Så jag tinade först sockerkakan, bröt den i mindre bitar och la ner i burken. Blandade gräddfilen med lite vaniljsocker och hällde på lite av den på sockerkakan, lite hallon på det och några marshmallows. Upprepade proceduren tills burken var full. Det blev mycket trifel, så kan rekommendera att man delar på den. En mysig efterrätt för två att mumsa på i soffan. Så här i efterhand inser jag att jag borde ha lagt i lite salted caramel också. Tror det hade blivit ännu bättre då. Men, lätt att vara efterklok.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara