0 sött

Hallonblondies med jordgubbscoulis

Det är Alla hjärtans dag idag och då passar det bra att bjussa sina kollegor på lite gofika!
Grundreceptet kommer från min husgudinna Leila Lindholm, men jag har modifierat receptet något, mest för att dra ner på sockret och smöret. Behöver man ha i ett halvt kilo smör? Tidigare hade jag nog sagt ja på den frågan, men denna gången drog jag ner det till ”bara” 300 gram. Hallonen öste jag på hela paketet, så där vart det all in.

Till kakan:
Ett paket frysta hallon
300 gram rumsvarmt smör
6 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
2 dl ljust muscovadosocker
1 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
7.5 dl vetemjöl
1 tsk salt

Vispa smör, vaniljsocker, strösocker och muscovadosocker pösigt. Häll i ett ägg i taget. Blanda salt, mjöl och bakpulver och vänd sedan ner det i smeten.
Lägg ett bakplåtspapper i långpannan och häll sedan ner smeten. Sprid ut hallonen och tryck ner dem i smeten. Gräddas mitt i ugnen på 175 grader i 20 minuter.

Till coulisen:
jordgubbar
en skvätt vatten
3-4 msk florsocker

Koka upp jordgubbarna i lite vatten så de blir mjuka och mosiga. Mosa dem i en sil och samla upp saften. Reducera saften lite och blanda ut med florsocker. Skvätt över lite coulis över kakan.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara