0 frukost/ sött

Granola till frukost

Granola är ju sjukt gott, men jag kan tycka att de man köper är så tråkiga och förvånansvärt lite i påsen mot vad man betalar. Lägg då hellre pengarna på lite schyssta ingredienser och gör din egen granola. Så mycket godare och du känner dig som värsta kungen när du äter detta till mellis, frulle eller varför inte till desserten?

8 dl havregryn
2 dl solroskärnor
1 påse (30 gram) pecannötter
1 dl linfrö
1.5 dl ekologiska valnötter
1 dl sötmandel
1 tsk kanel
2 tsk kardemumma
1 tsk vaniljsocker
1 dl ekologiskt rörsocker
0.5 dl vit sirap
2 dl vatten

Värm vattnet på spisen. Hacka alla nötterna och häll i en skål. Häll i kryddorna, sockret och sirapen i en kastrull. Låt det smälta ihop utan att koka.
Blanda alla torra ingredienser och häll sedan kryddvätskan över alltihopa och rör om ordentligt.
Rosta på bakplåtspapprad plåt i ugnen på ca 200 grader i 30 minuter tills grynblandningen fått lite färg. Vänd var 10’e minut.
Förvaras i tätslutande burk. Ät på frukostfilen, som mellis eller till lite glass kanske?
Mumsigt krunch!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara