0 sött

Fruktspett med glass och salted caramel

Livet på en pinne! Enkel men ack så kalasig efterrätt som snor du ihop snabbt. Ta din favoritfrukt, jag tog jorgubbar och kiwi, varva på ett grillspett med några marshmallows. Koka en salted caramelsås. Lägg upp en skopa glass eller två, bränn av marshmallowsen med en bännare och ringla såsen över glassen. Vill man kan man addera lite lakrits sirap uppepå glassen. Det går bra kan jag lova. Otroligt gott och otroligt enkelt.

Salted caramel:
75 g mjukt smör
50 g farinsocker
50 g vanligt socker
50 g sirap
125 ml grädde
0,5-1,5 tsk salt (jag tog 1 tsk)
Koka ihop allt utom saltet. Låt koka försiktigt i 3-5minuter. Det ska vara en lös sås. Smaksätt med saltet.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara