0 sött

Blåbär med rostade havregryn

Såg en liten jättemumsig bild på ett blåbärsmellis för skidturen i en mattidning från ICA. Gjorde min egen variant och åt den stående i mitt utekök för att fira årets första dagsmeja. Winter be gone! Jag vill ha vår nu!

Du behöver:
2 dl blåbär
2 msk strösocker
2 dl havregryn
1 kryddmått kardemumma
1 kryddmått kanel
lite flytande honung
2 dl turkisk yoghurt
en skvätt vatten
lite kanderad ingefära

Det här torde räcka till ca 4 personer.

Rosta havregrynen i het stekpanna tillsammans med sockret och kryddorna. Blanda ut yoghurten med en skvätt vatten för att få den lite, lite lösare. Drissla över honunungen över yoghurten och rör om.
Bygg din fina lilla mellis i en skål. Grunda med några matskedar blåbär, fyll på med yoghurten och några skedar med rostade havregryn. Toppa med lite kanderad ingefära. Så enkelt – så gott!
Det funkar på blodsockerlåga ungar som mellis, eller till skidturen eller varför inte bara när du sitter och solar dig i vårsolen mot husväggen?

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara