0 kött

Wokad flankstek

Hade grillat flankstek häromdagen och det vart lite rester över. Flankstek är väl inte den styckningsdetalj som jag lagar oftast. Snarare är det väl så att det blir väldigt sällan flankstek här hemma. Känns ju lite knasigt då flankstek är en alldeles utmärkt detalj att grilla.

Hur som helst, det vart lite grann över och då tog jag fram den gamla gjutjärnswoken och brassade en flankstekswok. Mycket gott!

Du behöver
en bit grillad flankstek
en burk yakunikusås
lite finstrimlade morötter
en paprika
ett par vårlökar
lite sesamfrön
jasminris

Hacka morötterna, vårlökarna och paprikan. Skär flanksteken i lämpliga wokbitar. Woka på köttet tills det är genomvarmt (köttet är tillagat på grillen redan) och sen wokas grönsakerna också. Häll på lite yakunikusås och servera rykande varmt med jasminris. Strö över lite sesamfrön över portionen på tallriken.
Ett trevligt sätt att ta tillvara på mat som blivit över. Och mycket enkelt och gott!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara