0 kött

Weissens pulled pork

Jag lägger ner mina vapen, kastar skölden och slänger in handduken. Nu har jag gjort min första pulled pork. Rätten som var på allas läppar och mer därtill. När till och med Hemköp börjar med pulled pork taco på färdigförpackning då har vi officiellt en trend som har gått överstyr. Allt detta gjorde att jag har blev motståndare till att göra denna rätt. Den har helt enkelt varit för mycket i ropet, någonstans har det varit lite trist att bli en av dem som också gör pulled pork på bloggen. Dessutom har vi redan ett par recept på bloggen som vår köttexpert Ulrik Strandberg har bidragit med.

Så vad kan jag komma med? Ingen aning om jag ska vara riktigt ärlig. Men jag ger er i alla fall Weissens pulled pork. En rätt som sammanfattade 2013 och vars trendtröskel var svår att ta sig över.

Nu åker vi.

Ingredienser (till jättemånga portioner)
2,3 kilo benfri fläskkarré (jag delade upp på två bitar)
1,5 msk salt
3 msk stött korianderfrö
1,5 msk råsocker
1,5 krm torkad chili (stark)
1,5 msk malen spiskummin
1 msk paprikapulver
4 dl ljust öl
2 normalstora hackade lökar
3 hackade vitlöksklyftor
2 dl barbecuesås med chipotle
1 lime

Gör så här
1. Blanda de torra ingredienserna till en rub och banka in i karrén.
2. Fräs karrén så att den får en fin stekyta.
3. Lägg ner karrén i en gryta som du kan ha i ugnen.
4. Ha i lite vatten i stekpannan och rör ihop så att du får med alla kryddor från stekningen.
5. Häll detta i grytan.
6. Hacka lök och vitlök och stek den hastigt och häll ner i grytan.
7. Vispa ihop barbecuesås och öl och häll över köttet.
8. Sätt ugnen på 125 grader och ställ grytan i mitten av ugnen.
9. Vänd på köttet efter halva tiden.

Efter ca 4,5 timme var mitt kött så mört att det trillade i sär. Ta upp köttet och ”kratta” det med en gaffel. Smaka av såsen med lime och svarpeppar och lägg ner köttet igen.

Ät karrén med guacamole, sallad, surdegsgröd och finhackad koriander!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara