0 fisk

Stekt rödspätta med dill och potatis

Gott nytt år på er! Nytt år nya tider! Då kör vi på mat som känns lätt och lagom att äta en dags om denna. Ja klart du kan beställa hämtpizza, men det här kommer lägga sig finare i magen och öka välbefinnandet! Stekt rödspätta, en klassiker. Lätt som en plätt dessutom. Gör sig nästan själv. Vad behöver du till 4 personer, jo:

8 spättafiléer, frysta fungerar fint
1 vispat ägg
1 dl ströbröd
ett gäng potatis
1,5 dl matlagningsyoghurt
0,5 dl majonäs
2 dl skalade räkor (överkurs, bara om du känner för det)
dill, färsk eller frusen
salt
peppar
smör att steka i
3 morötter

Skala och koka potatisen. Vänd fisken i ägget och sen i ströbrödet och stek i rikligt med smör tills paneringen har fått fin färg.  Salta och peppra lite under tiden. Blanda yoghurt, majonäs och eventuellt räkorna. Smaka av med salt. Skala och riv morötterna. När fisken är klar strör du över rikligt med dill. Årets första middag avklarad, heja!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara