0 skaldjur

Snabb musselpasta med citron & persilja

Den här rätten är en snabb utväg om man är stressad. Musselsåsen är klar snabbare än det tar att koka pastan. Jag kör denna rätt på burkmusslor. Faktum är att musslor fungerar väldigt bra som konserv, mycket bättre än räkor och kräftstjärtar som i princip är oätligt.

Men kom ihåg att köpa musslor som är lite dyrare för att få lite högre kvalitet och även större musslor. De billigare har ofta sand kvar och det är inte roligt i pastan.

Den här rätten passar bra både som vardagsrätt och som bjudmat på helgen.

Ingredienser (Ca 4 portioner)
4 stora hackade tomater
150 gram musslor på burk
2 hackade vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt
Skal av 1-1,5 ekologisk citron (beroende på storlek)
Olivolja till stekning
1 dl persilja + lite till garnering (går bra med fryst)
Salt & svartpeppar från kvarn
Ev. parmesan till servering.

Gör så här
1. Koka pastan (spagetti eller tagliatelle)) enligt anvisningarna på förpackningarna
2. Fräs vitlöken och chilifrukten i ett par matskedar olivolja.
3. Häll i citronskalet
4. Häll sedan i de hackade färska tomaterna och låt de puttra ett par minuter.
5. Häll i persiljan och smaka av med salt och svartpeppar.

Servera med den kokta pastan och eventuellt med lite riven parmesan!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara