2 sött

Shrikand – yoghurt med kardemumma och pistage

Ni har ju märkt att vi tjatar om indisk mat i diverse olika forum. Av den enkla anledningen att vi planerar något för i sommar som kommer ljuda Bollywood, lukta hippie (inte braj, lovar) och smaka indiskt. Håll ut så blir ni varse! (Kan meddela att det är detta evenemang som får mig att se en ljusning när vintern känns som kallast). Indisk efterrätt känns inte alltid klockrent enkelt att få till. Så inför personalmiddagen igår testlagade jag en yoghurt-, kardemumma- och pistageefterrätt.

Till 6-8 portioner: 
1,5 dl hackade pistagenötter
4 tsk grovt mortlad kardemumma
5 dl grekisk/turkisk yoghurt
1,5 dl siktat florsocker

Blanda ihop allt, men spar lite nöthack och kardemummakross till dekoreringen. Häll upp på glas eller små skålar. Servera med t.ex. en chailatte med sojamjölk.

Du kanske också gillar

2 kommentarer

  • Svara
    Sandras Matkrypin
    2 februari, 2014 at 19:58

    Spännande planer! Jag ska hålla utkik 🙂 Denna efterrätt låter supergod!

  • Svara
    UKM
    3 februari, 2014 at 17:26

    Vi lovar att hojta till i god tid!! 🙂 //Karin

  • Svara