2 fisk

Rödspättarullader med lax

Nyårsmaten har ju bara blivit avhandlad med avseende på efterrätten. Vad åt vi till varmrätt måntro? Jo rödspättarullader med lax, till det pressad potatis. Receptet kommer från en god vän som hade denna anrättning som sin paradrätt i många år. Alltid succé! Och likaså på nyår.Tack Anna!

Till 4 personer: 
600 g spättafiléer
5 tunna skivor kallrökt lax c:a 150 g
salt och peppar
1 dl vitt vin
2 dl grädde
1,5 msk hummerfond
1-2 msk lime- eller citronjuice
1 msk potatismjöl
0,5 dl hackad dill

Dela på laxskivorna så att det finns en ‘laxremsa’ till varje spättafilé. Rulla ihop en filé med en laxbit och lägg rullarna med skarven neråt i en smord ugnsfast form. Salta och peppra. Blanda vin, hummerfond, citrusjuice och potatismjöl och häll över fisken. Tillred fisken på +225 °C i c:a 20 minuter. När fisken är klar och du tagit ut den strör du över dillen. Servera fisken med pressad potatis, sallad och eventuellt en citron- eller limeklyfta. Smaklig spis!

Till maten serverades vitt ekologiskt vin: Cameleon. Och vet man med sig att sås det går alltid åt: gör dubbel sats av såsen!

Du kanske också gillar

2 kommentarer

  • Svara
    Sandras Matkrypin
    8 januari, 2014 at 23:44

    Mums va gott! Det här är helt klart ett recept jag vill testa nu när jag ska börja äta mer fisk 🙂 Tack!

  • Svara
    UKM
    12 januari, 2014 at 15:17

    Det var väldigt gott! Lite mer av festmat än vardagsmat, men hej, vänta, varje dag ska ju vara en fest så kör på den en vanlig tisdag vettja! Ha det fint! //Karin

  • Svara