0 frukost

Pannkaksfrukost

Om ni, som jag, följer en massa matnördar på Instagram så kan man tydligt skönja en trend: på helgerna lagas det galna mängder pannkakor. Och jag menar då amerikanska pancakes. Givetvis är detta inget nytt på bloggen, men det är värt att uppmärksammas igen och igen.För att jag lovar att det blir uppskattat av den/de som du stekter ihop dessa till. Passa på om det är förhandling på G i familjerådet, eller om du bara vill få resten av familjen på bra humör. Så här är helgen frukosttips!

Till 3 hungriga: 
1 ägg
2 dl filmjölk/grekisk eller turkisk yoghurt
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk socker
1/2 tsk salt
2 msk smält smör
smör att steka i
hallon och lönnsirap till servering

Vispa samman ägg och filmjölken/yoghurten. Tillsätt de torra ingredienserna, en dl mjöl i taget, innan den 3:de dl häller du i det smälta smöret. I med den sista dl mjöl nu. Smeten blir väldigt seg. Värm en stekpanna och ha i mycket smör. Lägg i smeten i så runda, plättlika formar du kan. Inte för stora. Stek på pannkakorna på svag värme. De ska vara gyllene. Serveras med fördel med lönnsirap och några hallon.

Receptet kommer från ICA.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara