0 kött

Nürnberger med stuvad brysselkål och smörstekt grönkål

Kanske har du kvar lite brysselkål från julstöket? Då passar det utmärkt att göra en stuvning. Lite

Till det här receptet har jag valt att äta Nürnberger rostbratwurst, men det går ju utmärkt att ha prinskorv om ni skulle ha det kvar sedan jul. Jag hade dessutom lite grönkål över så det blir perfekt att steka den i lite smör och ha till denna enkla anrättning.

Ingredienser

250 gram kokt brysselkål
godare med enbart gräddstuvat kanske, men jag brukar ha både mjölk och grädde. Och kom ihåg att ingen stuvning är komplett utan muskot!
3 dl mjölk
1 dl grädde
2 msk smör
1-2 msk mjöl
Salt & svartpeppar
0,5 krm riven muskotnöt (riv själv)
150 gram grönkål
50 gram smör
Salt & svartpeppar

Gör så här

  1. Smält smöret och ta i mjölet under vispning.
  2. När det har tjocknat så häller du under vispning ner gräddmjölken sakta.
  3. Låt stuvningen småputtra en stund.
  4. Häll försiktigt på mer mjöl om du inte tycker att stuvningen blir tjock.
  5. Häll sedan ner den kokta brysselkålen (ca 15 minuters koktid)
  6.  Smaka av med salt, svartpeppar och muskoten

Stek grönkålen i smöret och smaka av med salt och svartpeppar. Servera med tomat och stekt korv.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara