0 fågel

Kycklinggryta med inspiration från Indien

Kände mig sugen på lite indisk mat häromdagen och vevade ihop en freestyle’ad kycklinggryta med inspiration från Indien. Jag brukar väl inte laga så mycket indisk mat i vanliga fall, men den här rätten vart väldigt god, framför allt dagen efter i matlådan på jobbet.

Du behöver
3 kycklingfiléer
kardemumma
curry
malen ingefära
salt
peppar
chili
gurkmeja
2-3 dl turkisk yoghurt
en röd paprika
en kycklingbuljongtärning
flytande smör
ris

Skär kycklingen i ganska stora bitar. Smörj en ugnsform med lite flytande smör och smula över buljongtärningen. Sprid ut kycklingbitarna i formen tillsammans med en grovhackad paprika. Kör i ugnen och stek på kycklingen ordentligt.
I en kastrull på spisen kokar du upp yoghurten med alla kryddorna. Ta i ordentligt med gurkmeja så det får en fin gulaktig färg. När det har puttrat ett tag tar du och häller över såsen i kycklingformen i ugnen. Servera med ris och kanske lite hembakat naan!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara