0 sött

Kolakakor med kardemumma

Jag har gjort jordens klipp! Jag bytte till mig ett skåp som jag kan ha alla mina kokböcker, porslin,glas, formar, fat mm i. Ett helt skåp mot kladdkaka, småkakor och cookies! Hur bra är inte det! Han som gav bort skåpet var nöjd för att behövde utrymmet i sin källare och jag fick anledning att baka lite extra, så alla nöjda och glada! Hurra!

Kolakakor är alltid helrätt, här i en pimpad variant med grovt mortlad kardemma.

Recept för c:a 30 kakor

100 g mjukt smör
1 dl socker
2 msk ljus sirap
2,25 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1-2 tsk hel kardemumma som mortlas grovt

Vispa ihop smör, socker och sirap. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och mortlad kardemumma och vänd ner det i smeten. Dela degen och rulla ut till två längder. Lägg längderna på en plåt och platta till och räffla dem med en gaffel. Grädda gyllene i mitten av ugnen i c:a 12-15 minuter på +175 °C. Skär längderna på snedden medan de fortfarande är varma och låt sen svalna. FIKA!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara