0 sött

Kladdkaka med dumle

Hittade en påse med dumle i köksskåpet för ett tag sedan. Tror att tanken var att den skulle ha använts till Rocky Road i julas. Så blev inte fallet och vad gör man då? Jo, bakar en kladdkaka med en massa dumle i såklart! En kombo som tar denna helt vanliga, simpla, helt ordinära kladdkaka till himmelska höjder!

Kladdkaka: 
2 dl socker
3 dl ägg
1 dl mjöl
100 g smält smör
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 påse med dumle

Rör ihop ägg och socker. Rör sedan ner kakao och vaniljsocker. Rör i smält smör och avsluta med att röra ner mjölet. ’Skala’ och skär dumlekolarna på hälften. Rör ner även dessa i smeten. Häll smeten i smörad och bröad form och grädda på +175°C i c:a 20-25 minuter. Låt svlana, sikta över florsocker innan servering. Vaniljglass är kalas till!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara