0 kött

Glutenfria dumplings

Efter all julmat smakar det alltid gott med något helt annat. Dumplings till exempel. Det är förvisso lite pill med att tillverka dessa godingar, men belöningen kommer ju när det dax att äta upp dem. Så himla gott!

Dumplingsdeg
5 dl glutenfri mjölmix
1 dl kranvatten
1 st ägg
1 msk matolja

Blanda degen i en bunke för hand. Funkar inte i maskin då det är för lite deg och vätskan är lite för lite och jag vill gärna ha stenkoll på degkänslan. Så ner med händerna i bunken och blanda ihop allting. När jag gör vanlig dumplingsdeg brukar jag skippa matoljan, men genom att detta är glutenfritt mjöl så har jag i lite matolja. Propotionerna på ingredienserna är lite på en höft då man får prova sig fram till en smidig deg. När du fått ihop allt i en smidig klump så lägg den i en plastpåse och in i kylen med den så den får vila i ca 1 timme.

Sen när du bakar ut degen så brukar jag göra en lång korv med ca 3-4 cm i diameter. Från korven skär jag sedan skivor om ca 1 cm tjocklek. Varje skiva rullas ihop till en boll som sedan plattas ut till en rund platta. Kavla ut den ganska tunt. Fyll en tesked eller två med fyllning och nyp ihop den lilla godingen. Jag stormkokar en kastrull med vatten och släpper ner några dumplings i taget. De får koka en stund tills de flyter upp till ytan.

Karin har bakat dumplings några gånger, det kan du läsa om här och här. Grundreceptet kommer ursprungligen från Arla om jag inte missminner mig.

Soya-såsen med soya, äppeljuice och hackad chili passar som hand i handske till dumplingsarna.

Så nu vet du att det går att göra glutenfri dumplingsdeg också! Smaklig spis!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara