0 sött

Fruktcocktail med kokosskum och kanderad ingefära

Fick hem min sifon för ett tag sedan och nu jädrar ska det skapas skum av alla de slag. Först ut är ett kokosskum. Detta är tar lite tid, men häng på så fixar du det galant.
Har man ingen sifon kan man säkert skumma till det med en stavmixer eller varför inte en latteskummare?

Kokosskum
2 msk vatten
2 msk socker
0.5 msk gelatinpulver
1 st burk kokosmjölk (inte light), ca 400 gram

Koka ihop en sockerlag av vattnet och sockret.
Låt lagen svalna till rumstemperatur.
Blanda gelatinet med ca 0.5 dl kokosmjölk. Låt gelatinet svälla i mjölken.
Värm lagen till ca 90 grader. Dra ifrån kastrullen från värmen och häll i gelatingeggan och blanda ut väl.
Blanda i resten av kokosmjölken.
Häll i blandningen i din sifon och montera på en NO2-patron. Har du en 1-liters sifon, dra i två patroner.
Ställ i kylen några timmar.

Om du vill göra egen kanderad ingefära kan du läsa hur man gör här: https://www.coop.se/Recept–mat/Recept/k/kanderad-ingefaera/
Eller så köper du färdig…näää, trodde väl det. Gör din egen, det smakar så mycket bättre då!

Till fruktcocktailen behöver du
1 pkt fryst mango
1 pkt frysta jordgubbar
1 st banan
lite strösocker

Tina den frysta frukten och skär i småbitar. Skär bananen i skivor. Blanda all frukt i en bunke och strö över lite strösocker. Montera frukten i små skålar eller glas. Toppa med en dutt kokosskum och lite egenhändigt tillverkad kanderad ingefära.
Smaklig spis!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara