0 vego

Friterade pankogrönsaker

Det rullades sushi här hemma förra veckan. Har ni inte provat att göra egen sushi så gör det! Det är ganska lätt och det blir så galet gott. Kanske är det lite grejen att man faktiskt lyckas med något som man alltid köper annars och det (nästan) ser likadant ut. Jag vet inte. En tanke bara. Våga prova tycker jag. Nu var det inte sushi just detta inlägg skulle handla om, utan det som vi åt till: pankofriterade grönsaker.

Lätt som en plätt att göra! Ta en zuchini och en gul och en röd paprika. Dela i lagom stora bitar. Vänd bitarna i vispat ägg och sen i panko. Panko är asiatiskt ströbröd (betydet visst just ’brödmjöl’ på japanska) och är lite större än det ströbröd som vi vanligen använder oss av annars. Fritera eller stek i rikligt med neutral olja tills grönsakerna fått fin färg.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara