0 sött

Friterade bananer

Det är så härligt befriande att slippa julmaten. Hur gott det än är innan jul så är det banne mig det sista jag är sugen på efter jul. Och kommer vara så fram till december senare i år. Gårdagen bjöd på vårrullar och friterade bananer till middag. Det är ungefär så långt ifrån julmat man kan komma. De ledsna bananerna som låg och såg sorgsna ut blev uppgraderar till sin finaste form. Serverade med några skopor hasselnötssorbet som hittades i frysen blev detta en fin avslutning på kvällen. 


Till tre mycket sötsugna personer:
3 bananer, ekologiska, i bitar 
1,5 dl lättöl
1,5 dl vetemjöl
1-2 dl olja till stekning (behövs 4 dl om du friterar)
sirap till servering
glass eller sorbet

Blanda öl och mjöl, värm oljan i en stekpanna om du kör den lättare varianten av ’friterade’ bananer. Vill du fritera på riktigt måste du ta mer olja och vara noggrannare med temperaturen. Lägg bananbitarna i smeten och se till att alla täcks av smet. Stek/fritera dem tills de fått fin färg. Serva umittelbums med sorbet eller glass, lite sirap och kanske ett myntablad eller två. Julen känns som bortblåst!  

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara