0 fisk

Fish cakes/fiskkakor

Jag vet att jag tjatar om det, men det är så skönt att inte behöva tänka ’julig’ mat hela tiden. Än så länge är jag smått hög på att få tänka på allt UTOM just julig mat. Hurra! I julas bedrevs det en hel del garderobsrensining och i städningen återfanns några mattidningar som varit glömda/gömda/borttappade. I ett 1,5 år gammalt nummer från Jamie Oliver hittade jag inspiration till dessa fiskkakor. Jag borde ha lagt ut receptet i samma stund som jag postade bilden på Instagram, men det är inte riktigt så det alltid går till och hinns med. Nu sover Korvungen och den diskbloggande maken (jag älskar dig Claes) fixar i köket, då finns det tid för recept. Here we go!

 

4 portioner: 
1 stjälk citrongräs
2 vitlöksklyftor
2 cm ingefära
1 tsk chiliflakes eller 1 färsk chili
1 kruka koriander
400-500 g torsk eller pollock
1 ägg
1 msk sojasås
mjöl att vända fiskkakorna i
olja att steka i
lime och ris till serveringen

Banka citrongräset och skär det i små, små bitar. Hacka vitlöken, riv ingefäran, hacka chilin om du använder färsk, grovhacka koriandern. Kör allt i en matberedare, och använder du torkad chili ska den med nu. Lägg i fisken i mindre bitar, pulskör matberedaren nu. Vispa ägget och ha i hälften av ägger och all soja. Om smeten känns för tjock, ha i resten av ägget.

Värm stekpannan, forma kakor av smeten, vänd dem i mjöl och stek i olja tills de fått fin f’ärg. Servera med klyftor av lime, ris och kanske lite sweet chilisås och japansk soja.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara