0 sött

Chokladtryfflar med smak av hallon

Min käre vän och bloggkollega Mikael Weiss har en liten tillställning just i detta nu för att dels fira hans födelsedag och dels för en liten avskedsföreställning inför kommande flytt till Göteborg. Ny stad, nytt jobb och flytta ihop med kärleken! Otroligt spännande!

När du läser det här så sitter vi antagligen i Sommarro lite lagom salongssliriga och mumsar på diverse snacks. Förhoppningsvis bjussar han laget runt på den där fina cellofanpåsen med exklusiva tryfflar (vinkar på ögonbrynen) som du hittar receptet på nedan.

Skål bloggarbroder!

Du behöver
0.25 dl Fairtrade-honung, flytande
1 st vaniljstång
1 dl hallonreduktion (ett paket frysta hallon, 1 dl strösocker, 1 dl vatten)
1 dl ekologiskt rörsocker
70 gram Labook (Peru, Criollo 70%)
200 gram mörk choklad
100 gram smör

Hallonreduktionen gjorde jag genom att värma en dl vatten tillsammans med en kartong frysta hallon och en dl strösocker. Mixa med stavmixer till slät smet och sila sedan bort fröna med en sil.
Häll hallonreduktionen i en kastrull och värm på. Skär vaniljstången på längden och skrapa ur fröna och ner med frön och stång i hallonreduktionen. Häll på honungen och sockret. Smält chokladen i vattenbad. Rör ner smöret i chokladen och häll sedan över hallonreduktionen över chokladen. Rör ordentligt tills allt har blandats ordentligt. Fyll din pralinform med chokladsmältan och ställ sedan in i frysen i ett dygn….eller om du inte har silikonform, ställ geggan i kylen nån timme och forma sedan bollar och handrulla dem för hand till en läcker liten kula. Pudra lätt med kakaopulver och ställ i frysen så länge.
Presentera tryfflarna i en exklusiv cellofanpåse för någon du gillar, t ex en bloggarkollega och vän som lämnar stan.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara