0 vego

Chèvre i ugn

Vi kör projekt kyl-, frys- och skafferitömning här hemma. Och baserat på fynden gick att sätta ihop en trerätter i lördags. Hejja! Först ut på middagen blev en liten chèvrehistoria. Jag hade hittat några skivor formfranska i frysen, och vi hade faktiskt en bit chèvre i kylen som var införskaffad till en annan maträtt som av någon anledning inte hade blivit av. Så hur skred jag til verket? Jo, stansade ut rundlar ur brödet, stekte dessa i obscena mängder smör. La sen de drypande brödbitarna på en bakålåtspappersklädd plåt. La på lite ost på varje skiva och sen in i ugnen på +250 °C i ett par minuter tills de fått fin färg. Nu gäller det att servera fort, medans osten fortfarande är varm. Så häll på lite fin olivolja, jag tog Novello som har mycket smak, ringla över lite, lite honung. Några stänk balsamvinäger, några flingor salt och toppa gärna med färsk timjan om du har tillgång till det. Av någon bisarr anledning finns det fortfarande timjan att tillgå ute i trädgårdslandet här så jag kvistade ut med ficklampan i högsta hugg och skördade. Ät och njut!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara