0 sött

Cakepops

Fick en cakepops-sats i julklapp av frugan. Paketet innehöll en påse med pinnar och silikonformar för att ”gjuta” själva bollarna. Idag tänkte jag att jag skulle prova på att baka cakepops. Karin har ju lite mer finess och style på cakepops-bakandet som ni säkert har läst förrut – påskpops, monsterpops, juliga cakepops osv.

Själv tog jag nått recept i den lilla boken som följde med gjutformarna.

200 gram florsocker
200 gram smör
200 gram ägg (ca 3 stora ekologiska ägg)
200 gram glutenfri mjölmix
1 tsk bakpulver

Ta det rumsvarma smöret och vispa ihop med florsockret. Blanda ner ett ägg i taget under omrörning. Blanda ner mjölet och bakpulvret. Blanda till en slät smet.

Fyll formarna till 3/4 med smet. Grädda i ugnen på ca 180 grader i 20 minuter. Ta ut bollarna och låt de svalna.

Smält choklad i vattenbad. Ta en pinne, doppa den i chokladen och tryck in den i en boll. Låt stelna.
Häll smält choklad över bollarna och låt droppa av innan du strösslar valfritt strössel över chokladen.

Idag vart det rosa strössel och grön/gult Green Bay Packers-strössel. Go Packers!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara