2 sött

Bullar med extra allt deluxe

Det är inte första gången det bakas bullar på den här bloggen. Men det är så sjukt gott och det är få saker som nästan alltid levererar som just bullar. När jag går och fikar på stan så hamnar jag allt som oftast på Kardemumma på bibblan. Dels för att de har te i samovar, dels för att det kör ekologiskt och närproducerat och slutligen gör de galet bra bullar: Linnébullar. De är ju stora som hus i och för sig (i alla fall som mindre kolonistugor), så äter man en smörgås kan man gott dela bullen med en vän. Alternativt så hoppar du smörgås och glufsar i dig en gigantbulle alldeles allena. Mina bullar blev inte riktigt lika stora, men sjukt goda.

En batch bulldeg: 
150 g smält smör
5 dl mjölk
50 g jäst
0,5 tsk salt
1 dl socker
2 tsk mortlad kardemumma
12-14 dl vetemjöl special

Fyllning: 
100 g rumsvarmt smör
0,5 dl socker
1 msk vaniljsocker
2 tsk mortlad kardemumma

Till garnering:
2 msk sirap med några droppar vatten i
mortlad kardemumma
strösocker

Smält fettet och i med mjölk, ska bli fingervarmt. Smula i jästen i hushållsmaskinen, häll i degvätskan, socker, salt och kardemumma. Pyttsa i vetemjöl efter hand. Inte allt nu. Tänk kladdigt! Låt maskinen bearbeta degen i 10-15 minuter. Låt sen degen jäsa i 30 minuter. Efter jäsning delar du degen i två delar. Kavla ut till avlånga kakor och bred på fyllningen som du rört ihop medans degen jäst. Vik degen på mitten. Skär lagom stora bitar av degen. Dela sen varje bit en gång till, så den ser ut som en liten byxa. Är ni med? De sitter ihop i linningen men har två ben som kan viras omvarandra. Vira ihop bullarna och lägg på plåt att jäsa i 30 minuter. Grädda sen bullarna på två plåtar i c:a 8 minuter på +225 °C (varmluftsugn). De ska få lagom med färg. Till serveringen så penslar du bullarna med sirapslösningen och strösslar över socker och kardemumma. Ät och njut. Ta en till. Frys in om det blir några kvar.


Du kanske också gillar

2 kommentarer

 • Svara
  Malin`s Diner
  28 januari, 2014 at 07:54

  Jag är en riktig bulltok. Får jag bara välja en sak på bageri eller konditori så väljer jag alla gånger en STOR bulle. Gärna med kardemumma och socker. Såå sugen jag blev på det nu då.

  Kram kram

 • Svara
  UKM
  30 januari, 2014 at 14:14

  Bullar är ju alltid rätt. Och kardemumma är favoriten. Hoppas bullbakandet går bra. Följ oss gärna på Instagram för fler bulluppdateringar. mvh/Karin

 • Svara