0 sött

Saffransbiscotti med pecannötter & mandel

Egentligen tycker jag att de godaste italienska skorporna är de enkla med bara mandel i, men så här i juletider är det ju lite ”mer av allting” som gäller. Så den klassiska biscottin har fått en liten uppdatering kan man säga.

Ingredienser (35-40 stycken)
100 gram smör
1 paket saffran
5 dl vetemjöl
2 ägg
1,5 dl socker
1 1/4 tsk bakpulver
1 dl pecannötter
1 dl sötmandel

Gör så här
1. Smält smöret och häll upp i en skål.
2. Stött saffran med lite socker i en mortel och tillsätt det i skålen med smör och låt svalna.
3. Grovhacka mandeln och blanda den med mjöl och bakpulver.
4. Tillsätt socker och ägg i smörblandningen och vispa poröst.
5. Tillsätt mjölblandningen lite i taget.
6. När du har fått en deg så delar du den i tre delar. (jag tyckte skorporna blev lite för låga när jag delade i fyra).
7. Rulla delarna plåtbreda och tryck till dem lite.
8. Grädda i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter.
9. Ta ut skorporna, vrid ugnen till 75 grader och skär dem snett med kniv medan du väntar på att ugnen sänker temperaturen.
10. Torka dem i ca 40 minuter med ugnsluckan öppen.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara