0 sött

Lakritspannacotta deluxe

I lördags firade jag stort med tjejfest och god mat. Kul, gott och framförallt otroligt trevligt att hänga 12 tjejer tillsammans och snacka och dricka ett och annat glas med vin. Och om jag får säga det själv så var jag oerhört nöjd med desserten. Vad var det då tänker ni? Jo, en lakritspannacotta som ackompanjerades av en macaron med salted caramel, små marshmallows, citronpärlor, citronzest, hallon, blåbär och några kaksmulor. Gott och snyggt! Här kommer receptet på lakritspannacottan: 

Till 12 små eller 8 lite större portioner
7,5 dl vispgrädde
4 msk socker
3 gelatinblad
4-5 msk lakritssirap
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Koka upp grädde, socker och lakritssirap. När det kokat upp lägg i gelatinbladen. Rör runt. Häll upp på portionsformar och låt stå kallt tills de stelnat. Vid servering piffar du med lite bär, zest, kaksmulor eller något annat du tycker kan förhöja skapelsen. Lakrits och citron är ju fina vänner så kanske en liten citronkaka till? Pannacottan kan med fördel göras dagen innan den ska bjudas på.
Receptet är gjort med stor inspiration av Daniel Roos som jag hade nöjet ha som kursledare en dag på Restaurangakademin här i början på december. 

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara