0 fågel

Kyckling med fänkål i slökokare

Den här slökokaren testas lite då som nu. Som i fredags när en kompis skulle komma över med barnen och vi skulle fika och pyssla (trodde vi). Hur kul matlagning än är så kände jag att just denna fredag lade jag hellre matlagningstiden på pyssel. Så runt 10:30 på fm slängde jag i följande i min slökokare:

1 hel kyckling
1 ask coctailtomater
1 lök i strimlor
1 fänkål i strimlor
3 morötter i slantar
1 dl vitt vin
0,5 dl viltfond
lite brynt smör under skinnet på kycklingen

Satte slökokaren på 6,5 h låg temperatur. Sen stod den i ärlighetens namn nog på i nästan 7 h + varmhållning. Jag gjorde klyftpotatis till och spadet redde av jag och smaksatte med lite soya, salt och 1 dl grädde. Blev välidgt snällt i smaken men gästerna sa att det var gott och allt gick åt.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara