0 sött

Glutenfria lussekatter

Som om det inte räckte med alla lussebullar, lussekatter, saffransbrön, saffranskakor unt so weiter – här kommer ett recept till, fast ett glutenfritt sådant.

Du behöver
100 gram rumsvarmt smör
2 dl mjölk
ett jästpaket
0.5 gram hel saffran
1 dl strösocker
0.5 tsk salt
550 gram glutenfritt mjöl
2 dl creme fraiche

Smula ner jästen i en bunke. Ta saffranet och mortla det med en nypa socker. Dra i en skvätt mjölk i morteln för att lösa upp hela härligheten till en härligt orangegul kladdig vätska. Häll i en burk creme fraiche och det rumsvarma smöret i jästbunken. I med saffransgeggan också samt resten av sockret och saltet. Blanda ordentligt så jästen och sockret löser upp sig. I med mjölet och blanda ordentligt i maskin tills du har en kladdig deg. Låt jäsa en timme. Baka ut till lussekatter (blir ca 15 st), pensla med uppvispat ägg, dekorera med russin och låt jäsa en stund på plåten. Skjuts in i ugnen (200 grader, 12-15 minuter) tills de fått en fin färg!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara