0 sött

Fudge med vit choklad

Här kommen en favorit i repris. Jag har haft dessa på jul i ett par år, men även på mitt bröllop förra året. Alltså: en året-runt-fudge. Så smidigt! Den sköter sig nästan själv. Håll lite koll bara så att smeten inte kokar över. Det finns roligare saker att göra än att städa spisen. Som att baka mer julkakor tex.

Fudge
1,5 dl grädde
1,5 dl socker
1 dl sirap
0,5 tsk salt
125 g vit choklad
40 g smör
Saltrostade solrosfrön
0,5 dl solrosfrön
0,25 dl vatten
1 tsk salt
Så här gör du:
Rosta solroskärnorna i en stekpanna, blanda sen vatten och salt och slå över, rosta tills det är torrt i pannan. Det ska bli vitaktigt. Låt svalna.
Koka grädde, socker, sirap och salt i en tjockbottnad kastrull. Rör om då och då. Koka tills smeten nått +122 °C. Låt svalna något, rör sen hacka vit choklad och smöret.
Klä en form c:a 15 cm x 20 cm med plastfolie och strö över hälften av de rostade solrosfröna. På med fudgesmet och sen strösslar du över de resterande solrosfröna. Låt svalna i kylskåp innan du skär upp fudgen i lagom stora munsbitar.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara