0 sött

Desserter till nyår!

Det sa swusch bara och så var julen över. Genast kommer nästa evenemang som ska tas tag i: nyår. Det som jag tycker är skönt med nyår spontant är att det känns mycket mer hälsosamt. Nu efter all julmat kan man ta nya tag, äta mer frukt och grönt, nytt år, börja om. Med maten. Efterrätter är efterrätter och de som jag gillar innehåller alltid några kolhydrater och kalorier, kanske någon enstaka protein också. Hur som. Här kommer tre förslag på vad du kan bjuda på nyårsmiddagen. Och du kan börja förbereda redan nu om du vill. Det är det som är det fina.

Först ut är kolapaj med flingsalt, till det en yoghurt smaksatt med florsocker och sen några röda vinbär till.

Ett annat förslag är den klassiska crème brûléen, den går alltid hem enligt mig. Servera den kanske med ett litet fruktspett till för att få en kontrast till allt det söta.

Och slutligen lakritspannacotta med macaron med salted caramel, det är den jag ska bjuda mitt sällskap på. Jag kommer börja med macarons ikväll, göra pannacottan imorgon. På middagen är det bara att arrangera allt lite snyggt.

Är det nu så att du känner: men för bövelen, kom med ett enkelt tips då! Här är det: köp en god glass, gör ett litet fruktspett eller köp några färska hallon och blåbär till dekoration. Smula en liten kaka så du får någon matsked smul. Varför? Jo för när du ska lägga upp din glass så kan du lägga den på smulet, då smälter inte glassen lika fort. Värmeöverföringen från tallriken fördröjs nämligen. Passa också på att koka ihop några matskedar saft med lite Maizena, eller fixa en färdig frukt- eller choklad- eller kolasås. Du lägger upp glassen (på smulet) på en tallrik, dekorerar med fruktspettet eller bären. Kanske adderar några små strimlor citron eller apelsin för att det ska vara snyggt och slutligen ringlar du din valfria sås på tallriken som en sann dessertmästare. Voìla! Succén är given! Lycka till nu!


Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara