0 sött

Amerikanska pannkakor med en tvist

En rolig idé att presentera sina amerikanska pannkakor på, kan vara t ex att steka dem i pepparkaksformar så pannkakan får formen av en pepparkaksgubbe, julgris eller varför inte en dromedar?

Smeten:
2.5 dl vetemjöl
2 msk strösocker
lite salt
2 tsk bakpulver
ett ekologiskt ägg
2.5 dl mjölk
2 msk smält smör

Blanda ihop smeten och häll ner den i en flaska av något slag, t ex en dispenser för glasyr eller varför inte en urdiskad ketchupflaska så blir det enklare att hälla i smeten i formen.

Tips! Smörj in pepparkaksformarna med matolja innan du häller i smeten. Det blir så mycket enklare att få ut pannkakan då.

Du kan även ringla ihop smeten till en liten plätt i stekpannan och servera en hög plättar med pudrat florsocker och ringla över lite av Aunt Jemima’s Original Maple Syrup.

Du kan med fördel servera de amerikanska pannkakorna till söndagens brunch med lite knaperstekt bacon, nått gott bröd och en stor kopp kaffe.

ICA’s tidning Buffé har stått för inspirationen, förrutom det där lilla frukostjointet i San Francisco.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara