0 vego

Tortilla med potatis och getost

I fredags bjöds det på Tapasafton i Bälinge. Vitlök var ledordet kändes det som, men oj oj vad gott. Det första vi spikade på tapasmenyn var Mojo Rojo, jordens bästa recept hittar ni här. Sen tänkte vi till på lite andra rätter, och slutligen landade vi på: bröd, champinjoner med vitlök och persilja, aioli, köttbullar med fetaost och chili, parmaskinka, klyftpotatis, tonfiskröra, oliver, kapris och slutligen en tortilla med getost och potatis. Alla blev mätta och belåtna. Tortillan då, hur tillverkades den? Jo.

Till två tortillas behövs det:
4 tortillabröd, mellanstorleken
3-4 kokta ganska stora potatisar
1 dl valfri riven ost
50 g chèvre
salt
peppar

Koka potatisen. Mosa den sen kokta, varma potatisen med ostarna, smaksätt med salt och peppar. Bred moset på två av tortillabröden. Lägg de andra två bröden uppepå moset. Stek i torr stekpanna tills brödet fått fin färg på bägge sidor. Dela varje tortilla i 6 delar. Ät och njut och drick kanske en ekologisk Rioja till.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara