1 vego

Stingig potatis- och kikärtsgryta

Det har varit en snäv månad ekonomiskt så det har varit tvunget att lagas lite enklare och billigare mat. Förhoppningsvis innebär inte det att det blir tråkig mat. Som i så många fall hamnar jag i det indiska köket. Smakrikt, billigt och det blir en hel del matlåda. Bara att tacka och ta emot! Detta recept är till ett helt kompani. Nåja, men redigt 10 personer i alla fall om du äter ris till. Rätten gör sig lika bra utan ris eftersom potatis och kikärtor är mättande. Du kan också styra lite hur stark du vill ha den här rätten. Själv vill jag att det ska bränna till lite så receptet nedan är det lite tryck i!

Ingredienser
700 gram kokt fast potatis
3 burkar kikärtor
2 burkar passerade tomater
4 vitlöksklyftor
1 dl rapsolja
2 rödlökar (normalstora, tänk eko-lök)
2 gulalökar (normalstora, tänk eko-lök)
5 tsk färsk riven ingefära
2 tsk gurkmeja
4 tsk garam Masala
1 msk Sambal oelek
1 nypa hackad och torkad stark chili
Ett par nypor socker
Koriander till servering

Gör så här
1. Koka potatisen nästan klar och tärna den i ganska stora bitar. Skölj kikärtorna.
2. Skiva löken och hacka vitlöken och fräs i oljan utan att den tar färg.
3. Tillsätt garam masala, gurkmeja, chili och Sambal oelek.
4. Rör om och tillsätt de passerade tomaterna.
5. Låt det hela puttra i 5 minuter och tillsätt ingefäran.
6. Avsluta med att ha i potatis och kikärtor och låt puttra i ca 10 minuter. Smaka av med ett par nypor socker.

Servera hela anrättningen med ris och rikligt med hackad koriander!

Du kanske också gillar

1 kommentar

  • Svara
    Sara på Vardag.nu
    12 november, 2013 at 13:53

    Låter som en jättegod gryta! Indiskt är härligt – håller med om att det är förhållandevis enkelt att trolla fram något riktigt gott av enkla och billiga ingredienser. Vegetariskt är lätt att få bra med alla goda kryddor.

  • Svara