1 bröd

Sirapslimpa i slökokare

Det här med slökokare, jag vet att jag borde botanisera mer med grytor, men det blev ändå en limpa som jag bakade. Det bidde en klassisk sirapslimpa, som blir så där härligt degig som bara sirapslimor kan bli. Det var inte igår. Efter alla surdegsbröd var det faktiskt gott med lite annan typ av limpa. Även om surdegsbröd är och förblir min favorit. Eftersom jag inte hade tillräckligt med sirap hemma var det inte riktigt något recept som stämde så jag mixtrade och blandade av de recept jag hittade. Detta blev resultatet:

1 limpa
50 g jäst
6 dl rågmjöl
7 dl vetemjöl
1 dl mörk sirap
5,5 dl vatten
drygt en halv msk salt

Lägg ett bakplåtspapper i botten av din slökokare och pensla insidan av grytan med olja så inte brödet fastnar. Värm vattnet till +37 °C och blanda ut jästen, sen tillsätter du resten av ingredienserna. Knåda ihop allt ordentligt. Forma degen till en limpa och lägg ner den på bakplåtspappret. Lägg en handduk under locket för att inte vatten ska rinna ner på limpan. Kör nu brödet på låg värme i c:a 2,5-3 h.

Du kanske också gillar

1 kommentar

  • Svara
    Rebeccas.se
    18 december, 2013 at 22:10

    Tack för tipset, det måste jag prova! 🙂

  • Svara