0 vego

Rostad rotsakssoppa

Förra året när vi gifte oss ’vann’ vi en svamputflykt i det lotteri som anordnades av goda vänner. Svamputflykten ägde rum i september och var den sista av alla vinster som vi haft äran att kunna njuta av under året. Problemet var i år att det inte fanns någon svamp i september. Men vad gör väl det när det står en hejdundrande lunchbuffé uppdukad med massa gott? Ingenting. Det blev god lunch, trevlig promenad och sen en smarrig fika på det. Alla nöjda och glada! Vi åt en rostad rotsakssoppa som jag vill dela med mig av receptet på. Laga, ät och njut!

C:a 3 portioner

250 g palsternacka
250 g morot
200 g potatis
1 gul lök
0,5 tsk torkad timjan
salt
peppar
olivolja
5 dl grönsaksbuljong
1 dl vitt vin

150 g fetaost och brödkrutonger till serveringen.

Skala och tärna rotsakerna, klyfta löken, rosta dem sedan i ugnen på +225 grader i olivoljan, salt, peppar och timjan. Det tar c:a 20 minuter. Koka upp buljongen, lägg i grönsakerna och se till att de blir helt mjuka, tar c:a 5-15 minuter. Mixa sen soppan slät. Smaka av med salt och peppar. Smula över fetaost och servera med brödkrutongerna. Lätt som en plätt!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara